ZIJN ER WAANVOORSTELLINGEN IN LEERBROEK?

09-12-2021

Dit artikel biedt een kritisch belangrijke diepe duik in de waanvoorstellingen die de mensen en de wereld om ons heen vormen


Het begint met de stelling dat de meeste mensen leven in diepe, complexe waanvoorstellingen die hun bewustzijn domineren.

Voorbeelden van zulke waanvoorstellingen, die typisch op sektes lijken zijn:

Leden van corrupte mega-kerken die valse religie tot hun middelpunt maken. Covid-sekteleden die smeken om meer vaccins te krijgen, meer mondkapjes te dragen en te gehoorzamen aan valse gezagsdragers. Klimaatverandering-sekteleden die geobsedeerd zijn door en in paniek raken over de stijgende oceanen en het bestaan van CO2. Crypto-cultisten wiens hele bestaan is geïnvesteerd in absurde cryptocurrency hype. Transgender cultisten die geloven dat mannen zwanger kunnen worden en vrouwen een penis hebben.

Linkse desinfo "bubble" groepen die denken dat "Justice for J6 rally" een "opstand" was en dat blanke suprematie epidemisch is in heel Amerika.

We zijn allemaal omringd door mensen met waanideeën, en een van de belangrijkste uitdagingen in het leven is om onze eigen waanideeën te elimineren door ons denken in twijfel te trekken en onze eigen neurologie opnieuw te bedraden om valse overtuigingen, ideeën en vooroordelen te elimineren, schrijft Mike Adams.

Dit proces wordt zelden bereikt. De meeste mensen leven hun hele leven nek-diep in waanvoorstellingen, valse werkelijkheden. De covid-sektevolgers zijn hier een perfect voorbeeld van: zij aanbidden Fauci en kunnen niet wachten tot hen wordt bevolen opnieuw een mondkapje te dragen en een nieuwe prik te nemen.

Als mensen eenmaal geïnvesteerd zijn in een waanidee, beginnen ze die fanatiek te verdedigen. Dit is hoe de menselijke neurologie werkt: als mensen eenmaal geïnvesteerd zijn in een waanidee, worden ze zeloten in hun verdediging ervan.

Bijvoorbeeld, iemand die zwaar geïnvesteerd is in Bitcoin kan vaak niet meer luisteren naar informatie die kritisch is over cryptocurrency. Dit is precies dezelfde manier waarop iemand die een covid-vaccin heeft genomen, geen informatie meer kan verdragen waaruit blijkt dat deze vaccins gevaarlijk (of zelfs dodelijk) zijn.

Als iemand eenmaal zo volledig is geïnvesteerd in een waanidee dat hij zijn bewustzijn afsnijdt van de echte wereld om hem heen, worden het "sekteleden" die verdrinken in hun eigen dogma. Op een bepaald moment komt er een "dag van afrekening" die hun waanideeën verbrijzelt, wat leidt tot een traumatische psychologische ineenstorting die vaak beschreven wordt in zinnen als: "mijn hele wereld is gewoon verbrijzeld".

Hint: Hoe beter je cognitieve wereldbeeld overeenkomt met de werkelijkheid, hoe minder trauma je zult ervaren als je die dag van afrekening onder ogen moet zien. Degenen die het ergste trauma oplopen zijn degenen bij wie de mentale vervormingen het meest extreem afwijken van de werkelijkheid. (De koerscorrectie kan wreed zijn als je in een sprookjesland hebt geleefd. Dit is precies wat er op een gegeven moment aan zit te komen voor de beurs tech stock-jagers, crypto bubble investeerders en vaccinaanbidders.

Bron ► https://www.frontnieuws.com/je-dominante-delusie-bepaalt-hoe-je-de-realiteit-ervaart-en-hoe-het-allemaal-voor-je-afloopt/


Is preppen een waanidee?

Preppen is geen waanidee, gezien de geschiedenis van storingen in de toeleveringsketen, natuurrampen, prijsinflatie, berovingen, stroomstoringen en oorlog. Niet-preppers denken misschien dat preppers gek zijn, maar diezelfde niet-preppers dragen nog steeds veiligheidsgordels en hebben een verzekering voor hun eigen huis voor het geval er brand uitbreekt. Ze geloven dus wel degelijk in de voorbereiding op rampen... maar niet in zaken als voedsel, vuurwapens, medicijnen, communicatiemiddelen, enzovoort.


Is het gek om een Prepper te worden?


(Het is eigenlijk irrationeel om tegenwoordig geen prepper te zijn, gezien de nogal duidelijke tekortkomingen in de toeleveringsketen die met de week erger worden).

https://www.prepz.nl/nl/blogs/preppen/voedselvoorraad-boodschappenlijst-3-maanden/